HRV-meting

De HRV-meting

HRV staat voor Heart Rate Variability (variatie in de hartfrequentie). Er vindt gedurende 72 of soms zelf 96 uur een continue meting plaats van je hartslag. Door middel van 2 sensoren op je borst en het meetaparaatje (de bodyguard) kunnen we meten hoe vaak je in de actieve stand staat (werken, sporten, stress ervaart) dan wel in de rust- of herstelstand (rusten, slapen, ontspannen). Met deze HRV-meting zien we hoe het met jouw energiebalans is gesteld. Doordat we gedurende een aantal dagen meten krijgen we inzicht in jouw leefstijl. Jouw hartslag wordt gemeten onder normale omstandigheden in alle aspecten van het dagelijkse leven(werken, ontspannen, sporten, slapen). Dit geeft een hele goede indicatie hoe het staat met je energiebalans.

Doordat je een logboek (zo nauwkeurig mogelijk) bijhoudt kunnen we een verband leggen tussen het effect van jouw leefstijl op je energiebalans (ofwel gezondheid of vitaliteit). Verschillende stressoren, de mate van herstel, de kwaliteit van slaap en je fysieke activiteit worden in kaart gebracht.

De rapportage wordt in tijdens de eerste trainingsdag besproken. Vervolgens stel je voor jezelf doelen waarmee je je vitaliteit kunt verbeteren zowel op je werk als in je privéleven. 

Waarom een HRV Lifystyle analyse?

  • Met prijzen bekroonde fysiologische analyses die stress, herstel en inspanningen zichtbaar maken.
  • Wetenschappelijke achtergrond van de Heart Rate Variability (HRV) en fysiologie.
  • Objectieve fysiologische metingen van alledaagse gebeurtenissen.
  • Meetbare acties en resultaten om uw vitaliteit en functioneren te verbeteren.
  • Persoonlijke informatie en feedback bepalen bijvoorbeeld verschillende stressfactoren, de mate van herstel, kwaliteit van de slaap en de gezondheidseffecten van lichamelijke beweging.

Voor wie
De Lifestyle Analyse is bij uitstek geschikt voor mensen die kampen met stressklachten en willen onderzoeken hoe hun leefstijl hierin een rol speelt. Wij stellen samen met jou tijdens de training vast wat nodig is voor een effectief resultaat. De rapportage biedt veel inzicht in de wijze waarop een gezonde levensstijl kan bijdragen aan jouw herstel. 

Introduction to Firstbeat Lifestyle Assessment and Guidelines to get started

voorbeelden van HRV-analyses

Grafiek van stress niveau op een drukke werkdag

Grafiek van stress niveau op een gewone werkdag

Grafiek van stress niveau op een rustige dag