Training

Ademoefeningen of HRV-training

Naar aanleiding van de uitslagen van de HRV-meting kun je specifiek met het trainen van bijvoorbeeld je ademhaling en/of hartcoherentie aan de gang. Als je meedoet met de stressreductietraining zit een apparaatje bij de training inbegrepen. 

 

Using The HRV Monitoring Kit

HARTCOHERENTIETRAINING

Het doel van hartcoherentietraining (een specifieke vorm van biofeedbacktraining) is om de hartritmevariatie zo groot mogelijk te maken. Hoe groter de variatie, des te beter je bestand bent tegen stress en tegenslagen. Om ervoor te zorgen dat je deze simpele manier van ademhalen effectief kunt inzetten tegen stress, moet je het wel vaak (blijven) doen. Oefening baart kunst!

Hartcoherentie heeft bewezen positieve effecten op je welzijn, je concentratie en je besluitvorming. Het geeft je veerkracht om terug te veren na een stressvol moment, trauma of crisis.

Als een mooie hartcoherentie (het ritmisch vernellen en vertragen van je hartslag) samen opgaat met het ritme van je ademhaling is het lichaam optimaal in balans en werkt dit extra ontspannend. We noemen dit Respiratoire Sinus Arytmie.